KRAKOW

Jobbseminar i Krakow er ikke å forakte, men tiden blir liten til å kunne gå på oppdagelsesferd for å lete etter de små "skattene" jeg selvfølgelig ønsker å få med hjem på minnekortet. Noe tid til egen disposisjon ble det dog, og mens andre var på shopping, fikk jeg luftet kameraet noen stakkars timer. De fleste bildene er imidlertid tatt rundt jødekvartalet, da det lå nærmest mitt utgangspunkt. Dermed kan jeg ikke si jeg har sett Krakow skikkelig, og nytt besøk til denne trivelige byen må gjøres


Krakow som ligger ved elva Wisla er en av de største og eldste byene i Polen. Byen regnes som Polens kulturhovedstad, og trekker til seg over 7 millioner turister hvert år.
Krakows gamleby, Stare Miasto, har en rik arkitektur, hovedsaklig fra renessansen, men også fra gotikken og barokken. Krakow var en av veldig få byer hvis  arkitektur ikke ble ødelagt under 2. verdenskrig

Fikk i begynnelsen av mai i år anledning til nok en gang få besøke denne byen. Og ikke nok med det,- i Krakow møtte jeg tre spreke fotoglade damer, som jeg inntil da bare har kjent til gjennom "verdensveven"
Takk for en veldig flott tur!

5 kommentarer:

 1. om to uker er jeg i Krakow, bare for 3 døgn. vet ikke helt om jeg skal glede meg eller ikke :-), men det ser ut som det finnes mange fotomotiver der :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Synes du skal glede deg,- og har du tid nok så ha med mange minnekort. Sjarmerende by!

   Slett
 2. Kjære deg Monica, jeg har allerede startet å spørre folk om de har lyst til å være med til Krakow på en opplevelsestur. Jeg selv kommer fra skjønne Gdynia i nord og er en foreder og overløper - fordi jeg er fullstendig forelsket i Krakow. Så hyggelig at du også synes denne byen er fin! Jeg spurte allerede Irene, Anne og Fotonita (Fotonita kan ikke i 2013) - kanskje du har lyst til å bruke noen dager på Krakow våren neste år? Sender deg en ekstra varm hilsen!

  SvarSlett
 3. Great series of photos. An interesting glance at the Kraków.

  SvarSlett
 4. Couldn't resist looking at your Krakow photos! I have family there. Thanks for the lovely reminder. :)

  SvarSlett

Så hyggelig at du er innom hos meg. Skriv gjerne dine synspunkter,- ris og ros,- alt vil bidra til utvikling:)